Breda, 14 Mei 1935

Beste Leni,

Eindelijk een brief van ons, hè. Maar ja, wij zijn geen schrijvers. Hoe maak je ‘t alles nog gezond, en met Cor, ook alles kits. Met onze gezondheid schitterend, evenals bij Zus thuis. We hebben zoojuist iets bijzonders gehad in Breda, n.l. een verduisteringsavond, niet dat alles weggejat werd, maar heel Breda zat in donker. Een vliegmachine in duister boven Breda zou‚ ‘n luchtaanval wagen. Op de markt stond ‘t stampvol en alles moest toen gaan vluchten, in portieken en kelders. Dat was ‘n leuke beweging voor de jeugd. Over 9 maanden zullen we de gevolgen van deze luchtaanval wel hooren.

Maar nu eens serieus, en wel dat we a.s. Zaterdag naar Amsterdam komen. Ik verneem dat de wedstrijd om zes uur begint, maar voor alle gerustheid zullen we zorgen om 5 uur in Amsterdam te arriveeren. Ons plan was tegen half twee te vertrekken, om 3 uur in Utrecht wat te gebruiken, en waren we dan bijtijds in Amsterdam.

Moeten jullie ‘arbeiten‘ of komen jullie ons ‘n stukje tegen. Doen jullie ons maar ‘n voorstel De afspraak om 3 uur bij Heek boven in Utrecht was dat iets? Wii kunnen dan tot plus minus 3 uur daar blijven om over H‘sum, Bussum terug te gaan, dan behoeven jullie dezelfde weg niet tweemaal te rijden. Mocht ‘t jullie niet schikken, laat Zus dan nog wat hooren, onze verdere plannen kunnen we beter mondeling bespreken. De achterkant van dit vel zal Zus vol schrijven. Excuseer m‘n schrift en stijl, wat alles in haast geschreven. Vannacht wordt de klok verzet, dus vroeger naar bed. Tot a.s. Zaterdag.

Heeft Cor nog ‘n kaart voor de wedstrijd opgeduikeld, ik hoop ‘t want ben nog zonder toegangsbewijs. Jullie beidjes mijne hartelijkste groeten en ‘n stevige poot van

Frans

 

Tante Zus schrijft op de achterkant:

‘geen tijd meer gehad‘ Zus.

 

 Brief van Frans Grootens aan Leny Grootens

 

Oom Frans en Tante Leny proosten

MENU

contact e-mail: info@stamboomgrootens.nl